Kinderspel
Gelukkige
kinderen
Ieder kind is
uniek
Praktisch
Wat is Integratieve Kindertherapie?
De therapie start met een intakegesprek aan de hand van een ingevulde vragenlijst, waarin je als ouders je verhaal kan doen. Jullie kennen je kind immers het beste. Je kind is hier niet bij zodat je vrijuit kan spreken.

Daarna volgen er 3-5 kindsessies. Je kunt je voorstellen dat als je kind elke keer een uur lang onverdeelde aandacht krijgt, dat je kind hier ontzettend van geniet. Kinderen ervaren de integratieve kindertherapie bij Kinderspel als leuk, leerzaam en hoe ze een uur lang volledig zichzelf kunnen zijn, met hun positieve en ook hun minder leuke kanten. Ze zijn welkom zoals ze zijn; met al hun gevoelens, gedragingen, gedachten, lichamelijke sensaties en beelden/fantasie. De therapie is erop gericht dat je kind weer in zijn kracht komt te staan. Er kan gebruikt gemaakt worden van allerlei vormen van spel, ontspanningsoefeningen, therapeutische verhalen en visualisaties. Je kind bepaalt de inhoud van de therapie want je kind staat centraal. Het is kinderspel!

Na 3-5 sessies volgt er opnieuw een oudergesprek. Na ongeveer 5 tot 15 sessies heeft je kind het probleem opgelost en wordt de therapie afgerond.

Tijdens en na de therapie bemerk je zo als ouder en/of als leerkracht dat je kind zoveel eigen kracht heeft om zijn eigen probleem op zijn manier aan te pakken.
"de therapie voelt als een kadootje voor onze zoon, hij komt met zoveel plezier"
Extra expertise
Communicatie-problematiek en het beheersen van de Nederlandse Gebarentaal (NGT)